Spela lotto

År 1980 så lanserade Svenska spel turspelet Lotto, det går alltså ut på att man ska pricka in 7 rätta nummer av 35 möjliga. Är du tursam nog att pricka in alla rätt och är ensam om att göra det i just den dragning du är med och spelar på så vinner du en garanterad summa på hela en miljon kronor.

När du spelar Lotto med Svenska spel så fungerar det så att man betalar 3 kronor för varje rad som man vill spela per dragning. Dessutom kan man välja mellan några olika alternativ, dels kan du välja att spela på Lotto1, Lotto2 eller båda. Dels kan du välja mellan att spela på onsdagens dragning, lördagens eller båda två. När man som spelare lämnar in sin lottokupong hos ett ombud för Svenska spel, som tillexempel tobaksaffären så finns det ett krav på att du spelar minst två spelfält. Spelar man Lotto online så behöver man bara spela ett fält om man inte vill spela fler.

Färdiga spel och Systemspel

Om man inte vill välja så mycket själv så kan man köpa något som kallas för ett ”Färdigt spel”, då behöver du bara välja stor eller liten lotto. En liten lotto innebär 5 rader på lotto och en på Joker, en stor lotto innebär 15 rader på lotto och en rad på joker. Den lilla kostar dig 40 kronor och den stora får du betala 100 kronor för.

Sedan har vi den här möjligheten att spela Systemspel, med ett sådant kan du enkelt spela på flera rader utan att behöva fylla i varje rad för sig. Det går att välja mellan fem stycken olika storlekar på systemspel, allt från 8 spelfält till 792 spelfält. Systemspel kan man bara spela när man spelar lotto online. Men det innebär även en annan möjlighet, du behöver inte välja nummer själv, klickar du på HuxFlux så slumpas numren fram åt dig. Sedan väljer man om man vill vara med på Lotto1, Lotto2 och så vidare.

Jackpot och Joker med Drömvinsten

Om det inte blir någon spelare som lyckas med bedriften att bli ensam vinnare med sju rätt i en dragning så kommer vinstpotten flyttas till nästa dragning. Så fortsätter det tills någon blir ensam vinnare, därför blir det en jackpot.

När man dragit de sju numren i Lotto så drar man sedan det man kallar för tilläggsnummer. Det är fyra nummer som man drar utöver de sju vanliga. Så om en spelare lyckas pricka in sex av de första dragna och ett av tilläggsnumren så hamnar han i en vinstgrupp man kallar 6+1. Det man spelar om när man spelar Joker med Lotto är Drömvinsten, detta är den absolut största spelvinst som finns i Sverige. Den ligger alltid på minst 75 miljoner kronor vilket gör att det blir extra spännande att spela med Joker.